Edit this in WPZOOM Theme Options 800-123-456
 

Ungdomsbandy i Sverige

Historiskt sett har bandy i Sverige varit en av de absolut mest populära lagsporterna. Även om idrotter som ishockey och fotboll tagit över intresset allt mer på senare tid finns det ett fortsatt stort intresse för bandy på olika orter runtom i Sverige. Självklart har landslagets framgångar med 12 guld-, 18 silver- och 8 bronsmedaljer bidragit till att skapa en svensk framgångssaga när det gäller Bandy. Även om det på senare år kommit att bli allt färre klubbar runt om i landet så kan ändå Svenska bandysportförbundet se att det satsas med nybyggda banor på flera håll i landet. Särskilt intressant har sporten blivit bland ungdomar.

Bandy för ungdomar allt mer populärt

För många som inte har någon relation till bandy tycks det långt ifrån att barnen skulle vilja börja spela bandy, men faktum är att på starka bandyorter är det en naturlig lagidrott för ungdomarna att börja med.

Svensk Bandy tillsammans med Svenska Spel arbetar just nu med att ta fram ett projekt för att ytterligare stärka bandyn bland ungdomar under 13 år. Målsättningen med projektet är att skapa en samordning och förstärkning av hur barn tränar och hur det kan skapas förutsättningar för att stärka svensk bandy bland ungdomar. Och på många håll är satsningen på just bandy tämligen lyckad.

Svensk Bandy satsar på bandy för ungdomar

I Stockholm har Hammarby bandy satsningar för såväl unga killar som tjejer med särskilt fokus på att få större intresse av bandy bland tjejer. Bandyskolan syftar till att stärka intresset för bandy genom regelbundna träningar där killar kör första tiden och tjejer den andra tiden. Samtidigt som de erbjuder bandyträning för yngre killar och tjejer så kör de parallellt sin skridskoskola – en utmärkt samordning av att lära ungdomarna åka skridskor, spela bandy och träna på samarbete och lagsammanhållning.

I riksorganisationen för Bandy, Svenska Bandyföreningen, finns en uppsjö av aktiviteter för att stärka ungdomsbandyn. Det är allt från Bandy för barn, Bandyburken till Bandygymnasiet i Sandviken.

 
 

More Posts in Uncategorized

 
 

Share this Post