Edit this in WPZOOM Theme Options 800-123-456
 

Skador inom bandy

Bandy är ofta en ganska fartfylld sport. Trots det förekommer inte så mycket skador inom bandy. Ibland kan dock olyckan vara framme. Men vilka skador är vanliga att drabbas av och hur ska de behandlas?

Sårskador

Det kan hända att man ramlar inom bandy och då kan man få skrubbsår. Om man slår emot något kan man också få skärsår och om bandybollen råkar träffa ansiktet eller andra känsligare kroppsdelar kan sår uppstå. Ofta räcker det med att tvätta såret ordentligt och kanske lägga tryck på det ett tag för att det ska sluta blöda. Om såret är djupt eller sitter i ansiktet kan det vara bra att kontakta sjukvården och få hjälp. Kanske behöver man sy såret för att ärret ska bli fint.

Stukningar

Om man trampar snett eller faller kan man råka stuka eller vricka fotleder eller handleder. Det gör ofta ordentligt ont vid skadetillfället. Då är de bra att linda om ett relativt hårt bandage kring den skadade kroppsdelen för att minska risken att den svullnar. Man kan också få mindre symtom om man behandlar stukningen i det akuta skedet. Om man får svårt att röra på kroppsdelen, om den blir blå eller om den svullnar rejält finns dock risken för att man brutit något ben.

Benbrott

Man kan också råka ut för benbrott när man spelar bandy. Det är framför allt handleder, händer och fötter som är utsatta. Det är lätt att trampa snett när man springer och man kan råka slå i sina fingrar när man slår efter bollen med klubban. Ett benbrott kan läka av sig självt men det är klokt att gipsa den aktuella kroppsdelen så att den hålls i stillhet. Om benen ligger snett eller om brottet är av typen spiralbrott kan man behöva opereras för att benbrottet ska läka på ett bra sätt.

 
 

More Posts in Uncategorized

 
 

Share this Post