Edit this in WPZOOM Theme Options 800-123-456
 

Rinkbandy

Rinkbandy eller hockeybocky, kärt barn har flera namn. Denna sport har ofta hamnat i skymundan för de mer kända sporterna ishockey och bandy. Spelet har i princip samma regler som i bandy. Däremot så spelas rinkbandy på en rink. Nedan kikar vi närmare på denna emellanåt undervärderade sport som har mycket att erbjuda dig.

Rinkbandyns historia

Rinkbandyn blev populär i Sverige när fler utomhusrinkar byggdes under 1950- och 1960-talen. ^r 1971 ändrade sporten namn från hockybocky till dagens rinkbandy. Sporten upplevde sin storhetstid i Sverige under 1980- och 1990-talen. Fram till början av 2000 talet så anordnades det världsmästerskap och Europamästerskap i Rinkbandy. Under senare år har mildare vintrar och begränsad tillgång till utomhusrinkar minskat sportens fortsatta framväxt.

Blandning av bandy och ishockey

Rinkbandy följer i grund och botten samma regler som i traditionell bandy. Skillnaden är att spelet istället utövas på en isrink. Målburarna och spelplanen är därmed identiska som ishockey. Detta gör rinkbandy till en mer intensiv sport än vanlig bandy. Som en följ så är matcherna kortare. Speltiden är 2 gånger 20 minuter. Man spelar med 5 utespelare och en målvakt, precis som i ishockey och utan hörnor. Även om man spelar på is så spelar man med en boll och inte med en puck. Tacklingar och höga klubbor är inte tillåtna. Detta minskar också risken för allvarliga skador som i ishockey. Sporten kombinerar alltså det bästa inom bandy med det bästa inom ishockey.

Rinkbandy passar till både killar och tjejer

Rinkbandy är en spännande sport som är betydligt mindre fysisk än ishockey. Blandningen av bandy och rink gör det till en perfekt sport för både killar och tjejer som gillar lagsporter på is. Konkurrensen är också betydligt mindre intensiv i hockeybocky än inom ishockey. Det är med andra ord lättare att slå igen som amatör och lyckas inom rinkbandy. Sporten passar till alla från 5 – 99 år.

Kombinera motion med social hobby

Med rinkbandy så kan du slå flera flugor i en smäll. Denna mysiga sport stimulerar nämligen både kropp, knopp och själ. När du spelar hockeybocky så kan du se fram emot följande fördelar:

  • Lagom nivå av fysisk motion
  • Rolig hobby som inspirerar
  • Socialt umgänge med medspelare
  • Chansen att vara med i ett team
  • Deltag i olika turneringar
  • Resande och fester kopplade till sporten
  • Relativt enkelt att lära sig spela
  • Passar till både juniorer och seniorer – man blir sällan för gammal att spela rinkbandy
 
 

More Posts in Uncategorized

 
 

Share this Post