Edit this in WPZOOM Theme Options 800-123-456
 

Om Vikingbandy.nu

Först och främst vill vi säga välkommen hit till vår bandyinspirerande blogg. För det är just vad det handlar om på den här bloggen; bandy, bandy och ännu mer bandy. Bakom konceptet står ett gäng bandyfantaster som inte bara utövar sporten på amatörnivå utan även brinner för Bandysverige.

Syftet med bloggen

Vår målsättning med att ha den här bloggen aktiv på nätet är att locka fler till sporten. Den mediala uppmärksamheten mot sporten har sedan länge avtagit, det är ett faktum. Men trots detta har bandyn fortsatt att generera gemenskap och idrottsglädje i Sverige. Den som säger att bandy inte är populärt har fel; det är än idag en högst levande folksport.

Tanken är även att låta den här bloggen verka som en slags informationssajt där vi ger er läsare intressant bandyläsning. Ofta utifrån olika infallsvinklar för att på så sätt vända och vrida på sporten så mycket som möjligt. Ibland berättar vi om bandyns utveckling genom tiderna medan vi andra gånger förklarar skridskoteknik.

Reportage och viktiga ämnen

Självklart kommer du även att kunna ta del av spännande reportage från matcher. Det gäller för alla nivåer; allt från lokala derbyn till VM-turneringar. Är du nyfiken på våra svenska bandyspelare är det på den här bloggen du ska kika in. Vi ger dig artiklar om både legendariska spelare och aktuella proffs.

Föreningslivet kommer också att diskuteras på Vikingbandy.nu. Utan det passionerade föreningslivet skulle bandysporten inte överleva. Just därför ser vi det som vår plikt att förmedla alla dessa eldsjälars ihärdiga jobb. Tack vare enskilda individer där ute på landsbygden får fortfarande barn och ungdomar möjligheten att utöva bandy!