Edit this in WPZOOM Theme Options 800-123-456
 

Innebandy i korthet

Innebandy är en av Sveriges mest populära lagsporter som har spelats i landet sedan slutet av 60-talet. Det var då ett kompisgäng i Göteborg kom över klubbor och en plastboll som sporten upptäcktes i landet. Efter detta kom skolor och fritidsgårdar att köpa in klubbor och innebandy kom att bli riktigt populärt bland barn, ungdomar men även vuxna.

I slutet av 70-talet utfördes sporten i en organiserad form med SM tävlingar. I oktober 1980 spelades det första mästerskapet i Västerås med hela 18 lag. Idag kan sporten stolt skryta med hela 940 aktiva klubbar!

Denna roliga och sociala sport utförs främst inomhus, med två lag bestående av fem utespelare och en målvakt i varje. Varje match pågår i 20 minuter med en paus på 10 min emellan. Varje lag har tillgång till max 20 spelare. Det vanligaste regelbrottet i sporten är slag på klubban eller en knuff med händer och armar. Det är nämligen enbart tillåtet att använda sig av axel eller skuldra för att mota bort en annan spelare i jakt på bollen.

Utöver en populär sport som bedrivs i motionsnivå i hela landet har Sveriges Innebandyförbund ett seriesystem där eliten spelar i Svenska superligan herrar/ damer. Tidigare hette den Elitserien.

Idag har de flesta svenskar en relation till innebandy, sporten är som mest populär i Sverige, Finland, Schweiz, Tjeckien och Norge. Sverige har vunnit 8 VM guld. Finland har vunnit 4.

Innebandy är med andra ord en fantastisk sport som samlat massvis med människor i hela landet- och fortsätter att vara en populär form av motion för alla åldersgrupper!

 
 

More Posts in Uncategorized

 
 

Share this Post