Edit this in WPZOOM Theme Options 800-123-456
 

Bandyregler

Då bandy inte är exakt samma sport som innebandy så skiljer sig reglerna åt. I denna text kommer du att kunna läsa om de olika reglerna som gäller för just bandy. Kanske kommer ni ha lärt er ett och annat om ämnet efter att ni har besökt hemsidan. Det skulle i så fall vara roligt.

De olika korten som delas ut

Precis som i andra sporter där boll krävs, finns det dommare och kort som delas ut. De olika korten har olika färger för att både domare och spelare ska veta vad de betyder. Det är däremot inte lika klart för utomstående att förstå. Följande kort finns i spelet:

  • Gult kort- Delas ut till hela laget för observation för övriga spelare men det delas aldrig ut för oschysst spel. Det gör det oftast i fotboll.
  • Rött kort- Delas ut för utvisning resten av matchen och kan också få konsekvenser för kommande matcher. Ges till individuella spelare och inte till hela laget.
  • Blått kort- Delas ut till regelvidrigheter som innebär spelförstörelse eller protester mot domarna. Då får individen 10 minuters avstängning.
  • Vitt kort- Delas ut för samma sak som blått kort men avstängning sker endast i 5 minuter.

Regler om tillbehören

Bandy spelas på is och till skillnad mot hockey, spelas bandy med en boll. Denna boll ska vara gjord i ett godkänt material och den ska vara lätt synlig på planen. Bollen kan vara röd, orange, rosa eller cerise. Den bör inte vara vit eftersom planen som bandy spelas på är vit och det kan lätt göra att bollen inte syns. Klubban ska också vara gjord i ett godkänt material och den ska vara böjd. Den får inte överstiga 7 cm i bredd och den får inte vara längre än 127 cm. Målvakten spelar till skillnad från hockey, utan klubba i bandy. Laget ska ha fem spelare på isen samtidigt och båda lagen spelar om att göra flest mål.

 
 

More Posts in Uncategorized

 
 

Share this Post