Edit this in WPZOOM Theme Options 800-123-456
 

Bandy är populärt 2019

Bandy är först och främst en vintersport och kommer troligtvis alltid att vara det om vårt klimat fortsätter bjuda på kalla vintrar och hårda isar.

Bandyns förutsättningar

Bandyn är oftast den lokala byns eller det lilla samhällets samlingspunkt under vintern. Här hejar man fram sitt lag medan barnen får grillad korv och kanske en godisklubba eller två. Värmen som alstras är av en medmänsklig och stöttande art, alla är inkluderade i bandyns sfär. Så även somalier som för några år sedan bildade ett lag som blev känt över hela världen. Varför? Jo, för att i Somalia är is i stora mängder något exotiskt och främmande. Många från Somalia vet inte vad en skridsko är och än mindre vad ishockey går ut på.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson var inte sena med att uppmärksamma den speciella händelsen i deras dokumentär ”Trevligt folk”. Filip & Fredrik är ett i Sverige känt radarpar som länge stått upp för allas lika värde, oavsett om man är hemlös eller en firad Hollywoodstjärna som har gjort ett par udda filmer under sin karriär.

I takt med att fler människor söker sig till storstäder avfolkas de små intima samhällena som en gång präglade Sverige. Ett uppsving gjordes dock 2015 då invandringen var som högst, många små samhällen började så sakteliga blomstra igen och uppleva glimtar av de fornstora dagarna. Detta har bidragit till att bandyn fått nya krafter och människor som kan fortsätta driva den.

Bandyn är ett bra komplement till ishockey

Många klagar på att ishockey dels är brutalt och dels går för fort. Bandyn har en lite mer gentlemannamässig karaktär där spelet enklare kan uppfattas av publiken. Målburarna är också betydligt större i bandyn än i ishockeyn vilket flera både gillar och ogillar. Vad man än väljer att titta på så kan man räkna bandyn till en av de starkaste vintersporterna än idag.

 
 

More Posts in Uncategorized

 
 

Share this Post