2016-12-22
Det går bra för Viking Bandys 15-åringar!
När tränarna i Värmlandslagen för 15-åringar bjöd in till läger inför säsongens Svenska Spel Cup fanns hela 11 spelare! från Viking med i de båda lagen, tio killar (av 22 kallade) och en tjej i tjejlaget. Lägret går av stapeln på Hagforsvallen den 29 december om vädret tillåter, annars blir det i Karlstad. Vikingspelare som är kallade:
P15: Jesper Stenström, Victor Olsson, Gustav Danielsson, Hampus Stenmark, Knut Pettersson, Ludvig Ehne, Achanon Larsson, Edvin Henriksson, Anton Bodin och Marcus Asplund.
F15: Meja Pettersson.

Dessutom har Gustav Danielsson, Victor Olsson och Jesper Stenström varit uttagna till elitläger för 15-åringar som genomfördes i Katrineholm. Sebastian Wallén var precis som ovan nämnda spelare på uttagningsläger i Västerås inför elitläger, men för 16-åringar.
Trots att Vikings spelare bedriver sina träningstimmar i en ishall till skillnad från majoriteten av sina jämnåriga kamrater i andra lag runt om i Sverige lyckas de så bra! Mycket imponerande av dessa fantastiska ungdomar!2016-10-26
Birgers Cup spelades i år lördag 22 oktober där hela 14 lag var anmälda, varav tre från Viking.
Resultat och bilder hittar ni här


2016-10-13
Snart är höstlovet här och som vanligt kör bandyn tillsammans med skolan skridskoskôj , på Valhall, en nyhet iår är att vi har en dag för bara tjejer. Hoppas många kommer upp för några kul timmar på och bredvid isen. Vi kör kl.9-14 båda dagarna.
Det kostar inget att vara med, men obligatorisk anmälan gäller så vi kan planera dagarna utefter hur många som kommer.
Enda krav vi har är att deltagaren kan Stå själv på skridskorna, flera ledare, vuxna och ungdomar, kommer att vara med under dagen.
Meddag egen matsäck/mellanmål som vi tillsammans äter under tiden vi tar en paus från skridskoåkandet och pratar lite om idrott, etik och moral
Anmälningsblanketter har gått ut till resp. klass, skulle inte din klass fått någon så kontakta Tomas på nedan nummer så fixar han det.
Aktiviteten vänder sig till årskurserna 0-5 (Om plats finns kan även yngre eller äldre barn anmäla sitt intresse). Beroende på kunskapsnivå delas barnen in i grupper. Tanken med dagen är att man ska få umgås med andra barn, kanske träffa nya vänner och lära sig lite om grunderna för skridskoåkningen.
Måndag 31 oktober, för både killar och tjejer
Fredag 4 november, enbart tjejer
anmälan senast 25 oktober
För frågor kontakta Tomas, tel. 0768-430 430, epost: tallhult@hagfors.se

Träning efter höstlovet (åk 0-5):
Bandyskola lördagar 10-11
Skridskokul för tjejer: söndagar 11-12


2016-08-18
U16-laget har kommit hem fulladdade med energi från sitt träningsläger på Zakyntos. Bilder och filmer från deras resa finner ni på deras FB-sida.
Och de inleder höstträningen med att återigen hjälpa till och städa Klarälvens stränder i Älvstädar-SM. Nu gäller det att försvara fjolårets seger på bästa sätt. Du kan också stödja laget genom att klicka dig in på ÄlvstädarSM länken och gilla deras foton.


2016-02-07
Slutspel mellansvenska norra U14
Derby-Viking 2-2 (1-2)
Mål IKV: Ludvig Ehne, Victor Andersson
Utvisning IKV: Jesper S 6+6
Dagens första match av två spelades mot Derby. Vikingspelarna började med en dålig uppvärmning som gjorde att man inte kom in i matchen alls i första halvlek. Blev något bättre i andra men räckte endast till oavgjort. Hela laget får totalt sett underkänt av tränaren på grund av den dåliga inställningen i början av matchen.
Viking-Borgia 4-3 (1-0) Mål IKV: Victor Olsson 2, William Melberg, Jesper Stenström
Utvisning IKV: Jonatan Torliden 6 min
Dagens andra match mot Borgia började med bättre inställning från start. Viking skapade många målchanser och försvarade sig som ett lag. Segern kunde ha blivit mycket större om Viking satt sina målchanser. Hela laget får godkänt med ett extra plus till Simon Asplund. Med den dåliga starten i åtanke ska Viking vara nöjda med dagens tre poäng. Kommande matcher i slutspelet spelar Viking mot Katrineholm och Karlstad Bandy i Katrineholm den 6/3.


2016-01-22
U14 laget har spelat färdigt sina seriematcher senaste veckan. Och i det kalla vädret som ibland inneburit matcher med 3 perioder istället för 2 halvlekar har laget presterat mycket bra spel. Med både vinster och förluster
Förra helgen spelade man hemma mot Nitro/Nora med förhoppning om revansch för den snöpliga förlusten veckan innan.
Tyvärr blev det återigen förlust med uddamålet. Viking gör ännu en bra match men tappar tyvärr fokus sista delen av matchen och Nora får göra segermålet på en mycket tveksam straff.
Viking Bandy - Nitro/Nora 3-4 (1-2)
Mål: Jesper Stenström 2, Gustav Danielsson,
IKV: Anton Bodin 6 min, Jesper Stenström 6 min

De två sista matcher innebar ett dubbelmöte mot Lesjöfors/Filipstad

I det första mötet i måndags blev det en knapp förlust med 2-1 på bortaplan trots ett klart spelövertag. Men det skulle bli revansch i returmötet på hemmaisen i onsdags. Spelarna ville verkligen ha snabb revansch och vinna, det kändes i den kalla luften innan matchen. Matchen spelades i tre perioder pga. kylan och efter första perioden ledde Viking välförtjänt med 1-0 som gjordes av Jesper Stenström. Jesper uppvaktades ständigt av halva LIF/FIF varje gång han tog fart med bollen. Andra perioden tappade Viking sitt fina försvarsspel en smula men tack vare duktiga målvakten Kevin Jansson kunde Viking hålla nollan ändå. I tredje och sista perioden bestämde sig spelarna för att vinna, inget annat fanns. LIF/FIF blev utspelade och Viking kunde välförtjänt vinna över gruppsegrarna.
Hela laget gjorde en jättebra insats idag, med ett plus till hela försvaret samt Simon Asplund, Meja Pettersson och Victor Olsson.
Nu är gruppspelet klart där Lesjöfors/Filipstad segrade tack vare bättre målskillnad än tvåan Nitro/Nora.
Slutspelet inleds helgen 6-7 februari. 
Viking - Lesjöfors/Filipstad 5-0 (1-0, 0-0, 4-0)
Mål: Jesper Stenström, Victor Olsson 1+2 assist, Ludvig Ehne 1+1, William Melberg, Anton Bodin.
Foton från matcherna hittar ni som vanligt på vår Facebooksida och på Andreas Larsson blogg.


2006-01-21
Söndag 7 februari blir det poolspel på Hagforsvallen för U10 och U12 lag
Inbjudan har skickats ut, men skulle det har kommit bort i postgången så kotakta Tomas Pettersson,  tel 0768-430430 eller tallhult@hotmail.com
Välkommen till Hagfors för ett poolspel på NATURIS, klasserna är U12 (04-05) och U10 (06 - yngre) 7-manna-lag. Dispens för överårig spelare lämnas efter samråd med Tomas. Dispens för överårig spelare i syfte att väsentligt förstärka laget (toppning) beviljas icke. Syftet är att så många som möjligt ska få spela bandy, vuxenansvaret gäller!
Inbjudna föreningar: Mosserud, Viking, Lesjöfors/Filipstad, IFK Vänersborg, Gripen, Skövde, Otterbäcken/Hajstorp, Örebro SK,
Nitro/ Nora, Köping, Finspång, Motala och Katrineholm.
Övrigt: 2 x 15 min speltid med kort paus, vid fyra måls underläge tas ytterligare en spelare in...osv.
Fotbollshörnor - inte bandyhörnor. Ingen resultatrapportering. Laguppställning lämnas vid ankomst till resp. lagvärd. (formulär kommer senare). Möjlighet att få mat serverad efter avslutat spel finns. Ange vid anmälan! Servering med korv, hamburgare dricka m.m. finns på plats. Välkomna! ANMÄLAN SENAST 25 jan till Tomas Pettersson .

 
2016-01-10
U14 har spelat ytterligare två matcher de senaste dagarna
I onsdags mötte de serieledarna Örebro på Hagforsvallen i ett kylig vinterväder. -17 grader och strålande sol.  Matchen spelades 3*20 minuter pga. den bitande kylan. Viking hade ledningen med 2-0 efter första perioden, den andra slutade 1-1 men i sista perioden tappade laget lite av sitt fina försvarsspel och höll inte sina positioner. Trots detta gjorde Viking ännu en strålande insats på hemmaplan och hade många fina skott och avslut på Örebros duktiga målvakt som räddade kvar sitt lag i matchen. Viking är därmed obesegrade på hemmaplan denna säsong. Målskyttarna tillsammans med Gustav Danielsson bäst i ett mycket bra Viking.
Bilder från matchen hittar ni på vår Facebooksida och hos förre A-lagsmålvakten Andreas Larsson blogg som fotograferade matchen.

Viking Bandy - Örebro SK 3-3 (2-0, 1-1, 0-2)
Mål IKV: Jesper Stenström 2 (1 ass), Victor Olsson 1 (1 ass) 
 

Idag söndag var laget till Nora för match mot topplaget Nitro/Nora. Viking började bäst med ett bra försvarsspel och många fina individuella prestationer och hade en halvtidsledning med 4-2. I andra halvlek började Viking bra men flera tveksamma domslut gjorde att fokus hamnade på fel saker, Nora kunde göra sitt segermålet i sista sekunderna av matchen. Resultatet kändes inte rättvist med tanke på hur lagen agerade på planen. Hela laget får väl godkänt med ett extra plus till Victor Olsson, Edvin Henriksson och Simon Asplund.  Kommande lördag 16 jan blir chans till revansch i returmötet på Hagforsvallen.

Nitro/Nora - Viking Bandy 7-6 (2-4)
Mål: Jesper Stenström 4 (1 ass), Victor Olsson 2 (1 ass)
Utvisning: Edvin Henriksson 6 min 


2015-12-30
ÄNTLIGEN HEMMAPREMIÄR
Igår var det äntligen dags för säsongens första hemmamatch för U14, tack vare ett bra arbete av vaktmästarna och lite tur med vädret. Och vilken hemmapremiär det blev, laget gjorde säsongens bästa match genom ett fantastiskt lagarbete.  Vikings snabba spelare drog fördel av medvinden i första halvlek och när signalen för halvtid ringde ledde man med 6-2. I andra halvlek fortsatte man kämpa för varandra och med en oavgjord halvlek kunde man till slut vinna med 7-3. Hela Viking får mycket väl godkänt för det fina lagarbetet med ett extra omnämnande till Gabriel Säfström, Achanon Larsson och Ludvig Ehne.

Viking - Karlstad Bandy 7-3 (6-2)
Mål
IKV: Jesper Stenström 4, Gustav Danielsson 1 (1 ass), William Melberg, Anton Bodin
KSD: Simon Postgård 2 (1 ass), Jakob Björklund
Utvisning
IKV: Achanon Larsson 6 min
KSD: Gustav Svensson 6 minövre fr.v: Jesper Stenström. Gabriel Säfström. Edvin Henriksson. Meja Pettersson. Simon Asplund, Anton Bodin. Karl Lindkvist.
Mellersta: Achanon Larsson. Marcus Asplund. William Melberg.  Gustav Danielsson. Knut Pettersson. Ludvig Ehne.
Liggande: Hampus Stenmark. Kevin Jansson.


Nästa hemmamatch är mot Örebro på trettondagjul, onsdag 6 januari kl. 13.00.
Kom upp till Hagforsvallen och hejja på laget, Fri entré som alltid

Vill du med och träna utomhus? Kolla kalendern för träningstider.
Ungdomslagen passar på att få flera utomhusträningar de närmaste dagarna nu när det finns fin is på Hagforsvallen,
Kommande träningstillfällen lördag & söndag för båda U-lagen och allmänhetens bandytimme på fredag 13.00

2015-12-29
Viking bandys duktiga killar har varit på läger i Karlstad inför sista uttagningen till Värmlandslaget Pojkar 15 år, som ska spela Svenska Spel Cup i Lidköping 2 januari.
Kevin Jansson målvakt, Gabriel Säfström, Gustav Danielsson, Jesper Stenström, Victor Olsson blev uttagna. Simon Asplund och Sebastian Wallén (ej på bild) var även de uttagna till dagens läger.
Samtidigt deltog Meja Pettersson på läger för Värmlandslaget Flickor 15. De ska spela Svenska Spel Cup i Karlstad 2-3 januari. GRATTIS till alla våra duktiga bandyspelare
2015-12-14
U14 laget har spelat ännu en match i serien.
Karlstad Bandy-Viking 7-5 (1-4)
 
Viking orkade inte stå emot starka Kd Bandy hela matchen trots en bra första halvlek. Laget började väldigt starkt och ledde efter första halvlek, se spelade väldigt bra över hela planen och motståndarna kom inte fram med sina duktiga forwards.
U14 laget har inte gjort en enda träning på stor plan och orkade inte stå emot det höga tempot sista delen av matchen. Trots förlusten gjorde hela laget en mycket bra insats. 
Mål IKV: Jesper Stenström 3. Victor Olsson. Gustav Danielsson. 
Utvisning IKV: Jesper Stenström. 

I och med avsaknad av kyla och is kommer tyvärr våra hemmamatcher innan nyår att skjutas upp.


2015-12-08
U14 laget har spelat sin första seriematch. Det blev förlust mot Örebro med 13-3. Vikings mål gjordes av Anton Bodin 2, Victor Olsson.
Rapporten talar om ett oinspirerat lag med sämre inställning än vanligt, kanske premiärnerver. Men laget laddar om och tar nya tag mot kommande motstånd. Enligt spelprogrammet bortamatch mot Karlstad Bandy på lördag 12 dec


2015-11-07
Lite uppdateringar från senaste veckorna,
några av våra ungdomar har tagits ut till landslagsläger
Meja Pettersson har tagits ut till landslaget för flickor 17år.
Förutom i vårt U14-lag är hon även med i Västerstrands AIK i damallsvenskan. läs mer på
vf.se

Jesper Stenström och Victor Olsson har varit på breddläger för P15 , de ett år yngre grabbarna tog för sig ordentligt och gjorde en mycket bra insats mot sina äldre medspelare. Av de 80 uttagna ungdomarna kommer 26 att tas ut för vidare spel.

Träningstider: Vi har denna säsong fått fasta tider i ishallen tills det blir vinterväder och is ute. Förändringar kan ske om det krockar med matcher som har företräde och eventuella cuper. Kontrollera alltid i kalendern om det skett några förändringar.
ordinarie tider är:
U14 tisd. 16.00-17.20, torsd. 17.30-18.30
U10/U14 11.30-13.00

U14 seriens matchdagar är klar.
Viking kommer även i år att spela i Mellansverige Norra tillsammans med Örebro, Lesjöfors/Filipstad, Nitro/Nora och Team Karlstad.
Intressant lag från Värmland där fler lag samarbetar för att bandyns ska kunna leva vidare. Lesjöfors/Filipstad kommer även ha ett gemensamt A-lag i vinter och Team Karlstad är en samarbete mellan sex karlstadslag, läs i vf.se

Viking inleder seriespelet 21nov borta mot Nora med första hemmamatcherna 19:e och 25:e december mot NOra resp Lesjöfors/Filipstad... om vädret så tillåter.

Lagbilder på säsongens lag: U10 resp. U14


2015-10-14
I lördags spelades årets Birgers Cup.
Viking Bandys traditionella rinkbandycup lockade totalt 10 lag som delades in i tre grupper, U10,12 & 14. Den yngsta gruppen spelades som vanligt utan officiella resultat. Det var en fantastiskt fin stämning under hela dagen. Ett extra tack till Hemgården och Valmet som ställde upp under dagen. Segrare i U12 blev Boltic medan Lesjöfors/Filipstad vann finalen i U14.
10 lag kom till start där Viking deltog med ett lag i U10 och två lag i U14, övriga lag kom från Boltic, Lejöfors/Filipstad och Mosserud
Resultat och bilder finner ni här

2015-09-25
Lesjöfors/Filipstad-Viking bandy 6-5
Säsongens första träningsmatch för Viking Bandy U14 slutade med en knapp förlust mot LIF/FIF i Filipstad. Matchen svängde och oavgjort kanske hade varit rättvist. Viking spelade verkligen som ett lag och alla hjälpte varandra.
Karl Lindkvist fick göra sitt första mål för Viking idag! Trots en förlust var Vikingspelarna mycket nöjda och tränaren likaså
Viking: Anton Bodin 2, Marcus Asplund, Victor Olsson, Karl Lindkvist
LIF/FIF: Hugo Hietala 3, Arvid Karlstedt 2, Albin Eriksson


2015-09-17
Du kan numera betala medlemsavgiften via Swish
6 enkla steg
1. Logga in på din internetbank
2. Anslut dig till Swish
3. Beställ Mobilt BankID
4. Ladda ner och aktivera Mobilt BankID på din smartphone - från App Store eller Google Play
5. Ladda ner och aktivera Swish-appen
6. Betala medlemsavgiften till Viking Bandys nr: 1231052992
Aktuella medlemsavgifter hittar du här.

2015-08-17
Vårt U14 lag deltog i år i Älvstädar-SM. Och de städade så bra tt de vann först pris, som förutom äran och en bra insats för milön även inbringade 25000 kr som förstapriset var. Pengar som ska gå till ett planerat träningsläger utomlands .
Laget har en egen Älvstädarsida på Facebook där ni kan kika in för mer info och bilder

 http://nwt.se/inkommande/ufq27m-2226361.jpg/alternates/FREE_720/2226361.jpg
2015-07-15
Dagens träning med Viking Bandys U14 blev en lång cykeltur, ett utmanande terränglopp och en lagtävling med diverse utmaningar. Tyvärr var många på semester m.m, men det kom 9 spelare med föräldrar o syskon och vi hade jätteskoj.


Klicka här för fler bilder

2015-05-28
Viking Bandy har haft årsmöte och kunde då bl.a. redovisa ett plusresultat att lägga till den redan goda ekonomi föreningen har.
Årsmötet valde om Tomas Pettersson som ordförande och beslöt till den nya styrelsen att utse övriga poster och
representanter för bla. IA och Värmlands bandyförbund.
Vi kan även välkomna en ny ledamot till styrelsen, Catharina Kneidinger Wallen.
Och övriga styrelseledamöter för kommande år blir,
Josef Ekhamra, Jan Bergkvist, Sofi Friberg, Pär Sävström och Anders Torliden
Suppleanter Andreas Larsson och Örjan Carlman

 

 

Gynna våra sponsorer -->

U-14 Mellansverige Norra

Tabell serien 2015-16:
Lesjöfors/Filipstad 8 6 0 2 32-19 12
Nitro/ Nora BS 8 6 0 2 45-35 12
Örebro 7 3 1 3 38-30 7
IK Viking 8 2 1 5 33-39 5
Team Karlstad 7 1 0 6 23-48 2

Stöd Viking Bandy hos
Svenska spel-------------
Huvudsponsorer

Lindqvist
Skogsavverkning AB


Bilhallen i Hagfors


SEB
Se även på sponsorsidan våra andra sponsorer______________________


De flesta bilder på vikingbandy.nu finns även i högre upplösning, vill ni ha en kopia kontakta webmastern

Cookies:
Viking Bandys webbplats använder ibland cookies, en cookie är en liten textfil som lagras i din dator.
Cookien innehåller ingen personinformation utan används enbartt för att göra det lättare för dig att använda våra sidor.
Du kan välja att inte accepterar att det sparas cookies i din dator, den inställningen görs i din webbläsare, (tex. Firefox, Opera, Safari, IE m.fl.)